in

Русия: Дерайлира влак след сблъсък с камион. Броят на жертвите се изяснява

Кадър: X/Anton Gerashchenko

Дерайлира влак във Волгоградска област, Русия. След сблъсък с камион, който се е качил на жп прелез, влакът е излязъл от релсите. Броят на жертвите и пострадалите при инцидента още не е ясен.

Влакът Казан-Адлер дерайлира във Волгоградска област, съобщиха от руските железници. Той се сблъскал с камион КАМАЗ, който се качил на жп прелез.

Губернаторът на Волгоградска област Андрей Бочаров съобщи, че във влака е имало 813 пътници. Според ръководителя на района в резултат на инцидента 9 от 20 вагона и един електрически локомотив са дерайлирали. Данните за броя на жертвите, каза той, се уточняват.

Руското министерство съобщава, че в ликвидирането на последствията от аварията участват над 320 души и 100 единици техника, а 2 хеликоптера Ми-8 се подготвят за излитане.

Информационната агенция Татар-информ, като се позовава на Министерството на здравеопазването на Волгоградска област, съобщава, че 5 души са хоспитализирани, включително 1 дете. Telegram каналът Mash и ТАСС пишат, че е имало 20 жертви при инцидента.

В официалния канал в Telegram областната администрация съобщи, че на мястото на инцидента работят 22 екипа на Бърза помощ. На пътниците се оказва цялото необходимо съдействие на място, увериха от администрацията. В готовност са хеликоптери на Министерството на извънредните ситуации и авиолинейки. Данните за броя на жертвите се изясняват.

От пресслужбата на Горкинската железница казаха на РБК Татарстан, че според актуална информация водачът на автомобила грубо е нарушил правилата за движение и е карал до прелеза с правилно работеща аларма пред близък влак.

Локомотивната бригада, съгласно инструкциите, е предприела всички необходими действия по случая. Шофьорът е наложил аварийно спиране, но поради късото разстояние не е било възможно да се избегне сблъсък. Скоростта на влака е била 65 км/ч.

„Отбелязваме, че железопътната линия на това място се вижда ясно, а видимостта на влака при наближаване на прелеза за водача беше повече от един километър. Работници от влаковата бригада оказват помощ на пътници, пострадали при дерайлиране на влак в резултат на катастрофа във Волгоградска област“, ​​съобщиха от пресслужбата на Горкинската железница.

Преустановено е движението на влаковете в участъка Гремячая – Котелниково.

Публикувано от Александра Камбурова