in

Въведоха режим на водата в няколко населени места край Бургас

Снимка: Pixabay

Това лято се очертава да бъде най-горещото откакто се правят измервания. Горещите летни месеци изправиха Югоизточна България пред проблеми, свързани със засушаването. В Айтос, Карнобат и Сунгурларе има проблем с водоподаването

Сега, наред с безводието в Странджа, община Средец, режим на водата бе въведен в няколко села от други общини в Бургаска област.

„В Айтос, Карнобат и Сунгурларе има проблем с водоподаването“, каза областният управител на Бургас Мария Нейкова, предава Нова телевизия.

След мащабните проекти по реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна” Южното Черноморие е спасено от липса на вода. Деривация Камчия снабдява с питейна вода Варна, Слънчев бряг, Айтос, Бургас и част от Карнобат.

В Южната част от община Карнобат, Сунгурларе и някои Айтоски села водоемите са силно понижени от сушата, а в язовирите водата не е годна за пиене и готвене.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/