in

Изненада: Само един депутат дойде на първата среща на ИТН за кабинет с третия мандат

Кадър: Facebook/Novini.bg

Все повече намаляват надеждите за съставяне на правителство. В 11 ч. днес започна първата среща на представители на ИТН

За изненада обаче, Красимира Катинчарова беше единствената, отзовала се на поканата. Тя обясни, че е упълномощена от колегите си да изрази позициите им.

В началото Катинчарова изрази учудване, че разговорите са започнали от най-малките в парламента. Шест са депутатите, които остават лоялни на Михайлов. Тъкмо те подадоха заявления за напускане и така парламентарната група на „Величие“ се разпадна.

„Радвам се на подхода ви да говорим за политики, а не за хора. Има един въпрос от изключителна важност – ние внесохме в Народното събрание проекторешение за изграждане на АЕЦ „Белене“ с помощта на украинската страна“, обяви на срещата Катинчарова.

Следващата среща на ИТН трябва да е с другата група на партията – с хората около Николай Марков.

„Целта е да се опитаме с всички парламентарни групи и независими депутати да проведем разговори, с които да установим дали можем да се обединим около управленска програма. Ако има законодателство и приоритети, които са общи като цели, след това са разговорите за правителство“, обяви в началото на разговорите Тошко Йорданов от ИТН.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/