in

Обявиха къде и с колко поскъпва „Синята зона“

Снимка: Община Варна

Стана ясно, че с 30 стотинки на час поскъпва „синята“ зона в Бургас. Предложението за промяна на таксата, която в момента е 1 лев, беше гласувано днес от общинските съветници в града.

По-високата цена ще влезе в сила от 1 август. Цената за престой в „зелената“ зона няма да бъде променена, решиха още съветниците. Тя ще остане 1 лев за час престой, предава БТА.

Припомняме, че решението за увеличаване на цената за „синята“ зона в града бе взето от Общински съвет – Бургас още в края на миналата година. Причина за отлагане на въвеждането ѝ стана жалба, внесена от бившия областен управител на област Бургас Пламен Янев.

Според днешното гласуване на докладната за актуализиране на цените на административните такси в областния център, годишният служебен абонамент в „синя“ и „зелена“ зона ще бъде 390 лева. Предложението беше подкрепено от 48 общински съветници.

По време на днешното заседание от общинската администрация припомниха, че цената за престой в „синята“ зона не е актуализирана от обособяването ѝ през 2010 година.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/