in

Станимира Петрова след грандиозния успех на Олимпийските игри: Стиснах зъби и победих

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че вчера България постихна голям успех на Олимпиадата в Париж, благодарение на боксьорката ни Станимира Петрова, която успя да надвие действащата световна шампионка Хуан Сяо-вън от Тайван. С това нашенката се класира за четвъртфинал в категория до 54 килограма.

„Да, винаги трябва да побеждаваме себе си. Аз съм си най-големият противник. Много беше труден мачът. Противничката ми беше много добра. Но на тази Олимпиада няма лоша противничка. И след втория рунд, когато разбрах, че резултатът е равен, си казах, че не трябва да губя. Защото това ми е най-големият кошмар – да загубя на старта на трета поредна олимпиада“, сподели Станимира Петрова в интервю за Нова телевизия.

„Тази победа със сигурност ми отвори пътя към олимпийския подиум. Каквото е писано, ще се случи. Искам да съм малко по-спокойна, да покажа това, което мога. Не съм сигурна, че показах максимума от себе си. Но съм много удовлетворена от третия рунд – че стиснах зъби, българският дух излезе напред и победих“, каза още родната спортистка.

На 1/4-финалите Петрова ще се изправи срещу Дженифър Лихейн от Ирландия или Чан Юан от Китай.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.