in

Путин вдигна двойно заплащането на доброволците във войната срещу Украйна

Кадър: Youtube/The Telegraph

Стана ясно, че президентът на Русия Владимир Путин удвоява еднократната сума за присъединяване към война срещу Украйна. Днес (31 юли) руският президент разпореди увеличение на бонуса за влизане в армията за служба в Украйна до 400 000 рубли (над 4600 долара).

Президентският указ, публикуван на уебсайта на правителството, ефективно удвои еднократното плащане от 195 000 (2260 долара) рубли, първоначално обещано на новобранците през септември 2022 г., предава The Kyiv Independent.

Русия търси нови войници за своята война, тъй като пълномащабната инвазия продължава да нанася тежки жертви на живата сила на нейните военни.

Всички руски граждани и чужденци, които са се регистрирали за едногодишна услуга между 1 август и края на 2024 г., ще имат право на увеличен бонус.

В документа се казва, че плащането има за цел да осигури „допълнителни средства за социална подкрепа“ за войниците и техните семейства. Той също така препоръчва на руските окупационни власти в Украйна да предложат допълнителна сума от 400 000 рубли.

Регионалните власти в Русия вече са започнали да предлагат други финансови стимули за потенциални новобранци.

Кметът на Москва Сергей Собянин подписа на 23 юли указ за установяване на еднократен бонус от 1,9 милиона рубли (21 200 долара) за жителите на града, които се присъединят към армията.

Докато други регионални власти също са въвели свои собствени бонуси за подписване, като например 1 милион рубли (11 200 долара) в Краснодарски край и 500 000 рубли (5 600 долара) в Дагестан, бонусът за подписване в Москва изглежда е най-високият, съобщаван досега.

Русия набра около 300 000 резервисти по време на ограничена мобилизация през септември 2022 г., но се опита да избегне широкомащабна наборна служба, често насочена към новобранци от икономически по-слаби региони или мигранти.

Украйна смята, че Русия продължава тайно да набира около 30 000 войници месечно, което позволява на руската армия да балансира загубите си.

Въпреки че Москва не публикува данни за своите загуби, Киев смята, че руските загуби са надхвърлили 570 000 убити или ранени войници към края на юли.

Според изтекли документи на американското разузнаване, докладвани от The Economist, загубите на Русия могат да достигнат до 728 000 убити, ранени или пленени руски войници.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/