in

Стана ясно кога ще бъде възстановен спреният светофар във Варна

Снимка: В. Йорданов

Протестите дадоха желания резултат за гражданите на Варна. Светофарът на кръстовището на улица „Янаки Богданов“ и бул „Княз Борис Първи“ във Варна, след спирка „Почивка“, ще бъде възстановен до 20 август.

Това съобщи за Радио Варна Илия Коев – заместник-кмет на Община Варна.

Той допълни, че след проведен разговор със строителната фирма, която реализира ремонта на улица „Арх.Манол Йорданов“, е постигнато споразумение до този период да бъде направена нова организация на движение и светофарната уредба да работи отново.

Коев уточни, че до 20 август от Общината ще възложат мониторинг на трафика в този участък с цел подобряване на движението и за да не се допускат задръствания в пиковите часове.

Припомняме, че вече два дни продължават протестите на жителите на района с искане светофарът да бъде възстановен. А от общината съобщиха, че затварянето е временно.

Оттам обясниха, че временното спиране на светофарната уредба се налага с цел да се редуцира трафикът по бул. „Княз Борис I“, който се очаква да се увеличи след затварянето на ул. „Арх. Манол Йорданов“.

Много хора излязоха на протест заради изключването на светофара на Горчивата чешма на Почивка и невъзможността да стигнат до домовете си в Свети Никола.

Публикувано от Александра Камбурова