in

Как да запазим летния си тен чак до есента?

Снимка: Pixabay

През лятото много хора целят да постигнат шоколадов тен и се стремят да го запазят за възможно най-дълго време. В тази статия ще откриете няколко съвета, които да следвате, за да постигнете този така желан ефект.

Преди да отидете на почивка, важно е да изберете правилния SPF и слънцезащитен крем, но също така да ядете храни, които могат да ви помогнат да придобиете тен. Всички знаем, че кожата непрекъснато се регенерира и обновява клетките си, така че тенът не може да продължи вечно. Разбира се, при някои процесът протича по-бързо, при други по-бавно, но все пак има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да запазите морския цвят до началото на есента.

1. Не се къпете във вана, а се къпете с хладка вода, защото по този начин намалявате времето на излагане на вода и риска от повишено лющене и изсушаване на кожата, разяснява сайтът Актуално.

2. Използвайте меки вани и млека за тяло, такива, които са обогатени с хидратиращи съставки, добри са и препаратите, предназначени за чувствителна кожа. Маслените бани също са отлични, те ще помогнат на кожата да задържи влагата, точно както естествените масла като жожоба, бадем, кокос, маслина…

3. Ако се къпете няколко пъти на ден, използвайте продукти за душ само на местата, където се потите най-много (подмишниците, краката и слабините), за да предотвратите прекомерното изсушаване на кожата.

4. Използвайте овлажняващи маски за лице на базата на алое, краставица и хиалуронова киселина.

5. Носете дрехи от леки материи и по-свободни кройки, които не ви ограничават и не ви стесняват. По този начин намалявате триенето на кожата, беленето и лющенето.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/