in

За шофьора, катастрофирал с деца в София: Ето колко криминални регистрации има

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че вчера шофьор самокатастрофира на столичния булевард „Тодор Александров“ в четвъртък, като при инцидента пострадаха две деца и трима възрастни.

Оказва се, че шофьорът има 18 криминални регистрации, сред които за кражба на автомобили, и 10 наказателни постановления за нарушения на пътя.

По информация на бТВ нарушенията му на пътя са предимно за превишена скорост. Като натрупаните глоби са за общо 1750 лева. Последното му регистрирано пътно нарушение е от 2021 година.

Мъжът е на 42 години и е осъждан назад във времето.

Катастрофата стана в четвъртък около 18 ч. В колата са били две деца – момчета на 10 и 12 години. Те са откарани в шокова зала в „Пирогов“. Не са пострадали сериозно, но остават за наблюдение в болницата.

Тежко ранен е 26-годишен пешеходец, ударен от колата. Откаран е също в „Пирогов“ в травматичен шок. По-късно от лечебното заведение съобщиха, че е в стабилно състояние.

Според очевидци колата е карала с много висока скорост, шофьорът е изгубил контрол, минал е през колелото на трамваите в района и е спрял в храсти пред сградата на хотел.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна, но е отказал проба за наркотици. Ще му бъде взета кръвна проба в лечебното заведение, в което е откаран, каза директорът на СДВР.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/