in

Нашенка ще се бие с трансбоксьорка на Олимпиадата: Успех

Колаж: "Нова Варна"

Българската боксьорка Светлана Каменова стартира убедително участието си в категория до 57 кг на Олимпийските игри в Париж, като успя да надвие ирландката Микаела Уолш. Нашенката демонстрира отлична тактика и контрол през цялото време на двубоя.

Съдиите присъдиха първия рунд на Каменова с 5-0 гласа. Вторият рунд също беше присъден на българката с 5-0 гласа.


В последния рунд Каменова продължи да спазва указанията на треньора си, държейки дистанция и избягвайки рискове. Уолш се впускаше в клинчове и нанесе нечист удар в клинч 40 секунди преди края. При спряна игра, Уолш удари Каменова в гръб, но това не повлия на крайния резултат. Българката спечели срещата.

На следващия етап Каменова ще трябва да се изправи срещу състезателката от Тайван, Лин Ю Тин, която стана известна с проваления тест за определяне на пола миналата година, но беше допусната до участие на Игрите от МОК.

Припомняме, че вчера гръмна голям скандал, когато стена ясно, че трансбоксьорката Имане Хелиф е спечелила първия си двубой на Олимпиадата в Париж, след като опонентката ѝ – италианката Анджела Карини се отказа на едва 46-тата секунда.

Италианка не издържа на ударите на трансбоксьорка на Олимпиадата: Беше разбита за 46 секунди (ВИДЕО)

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/