in

Нов бум на телефонни измами

Снимка: Pixabay

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Пазарджик предупреждават гражданите на областта и най-вече живеещите в на територията на гр.Пазарджик за зачестяване на опитите за телефонни измами. Това съобщиха за медия „Нова Варна“ от полицията. 

В рамките на два поредни дни са засечени 4 опита да бъдат измамени самотноживеещи или възрастни хора. Използват се известни до момента схеми, при които извършителите на този тип престъпления се представят за полицейски служители, които се борят срещу телефонните измамници и искат от потенциалните си жертви да съдействат с парични средства или ценности, за да ги примамят и заловят.

До момента е установено, че се представят за „полицай Попов“ или „инспектор Петров“. Непознатите се опитват да убедят бъдещите си жертви, че ако не съдействат телефонните измамници ще ги намерят и ще се саморазправят с тях.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/