in

Тежка катастрофа: Затварят АМ „Тракия“

Колаж: "Нова Варна"

Тежък инцидент се е случил тази сутрин на АМ „Тракия”, при който е загинал човек. Затварят автомагистралата в посока София.

Затварят автомагистрала „Тракия” в посока София заради тежък пътен инцидент, възникнал около 07:51 ч. в района на пътен възел Карнобат (километър 324). Това предаде bTV.

Лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от мъж, движещ се в посока Бургас, самокатастрофира, преминавайки през разделителната мантинела, като спира в насрещното пътно платно.

По първоначални данни има един загинал пътник от автомобила. При инцидентът са пострадали водачът и двете му спътнички. Те са откарани с линейки в Бургас, за да им бъде оказана медицинска помощ.

Цялото пътно платно в посока София и частично платното за движение към Бургас са в автомобилни части и остатъци от самокатастрофиралата кола.

До приключване на огледа и почистване на пътното платно пътуващите за София ще се отклоняват през обходен маршрут: пътен възел Карнобат, стария път през с. Венец в посока София.

Движението към Бургас е много затруднено, тъй като се извършва в една лента – аварийната.

Вероятно малко по-късно през деня ще бъде затворено и платно за Бургас, тъй като то трябва да бъде почистено. Трафикът за кратко ще се отбиван през пътен възел Карнобат за Айтос.

Публикувано от Александра Камбурова