in

Одобрявате ли преглед на дете от Литва в к.к. „Златни пясъци“ за 1494 лв.?

Колаж: "Нова Варна"

Медия „Нова Варна“ научи за куриозен случай със замесени туристи, станал в к.к. „Златни пясъци“. Във Фейсбук групата „Варна“ беше качен пост, разкриващ случката, в която главни участници са медицинско лице и семейство с малко дете от Литва.

Семейството е дошло на лятна почивка във варненския курортен комплекс „Златни пясъци“. Наложило се е да потърси услугите на медицинско лице в комплекса, поради необходим преглед на детето.

След извършения преглед, лекарят е изписал лекарства и е казал, че общата сума, която туристите трябва да заплатят за посещението си при него, е 1494 лв. Медикът заявил още, че ако семейството плати пълната сума в брой, ще получи отстъпка от 20%.

Литовските граждани не са били попитани за притежание на Европейска здравноосигурителна карта и не са били предупредени предварително за цената, която ще трябва да заплатят.

Снимка: Facebook/Варна/Ivo-Ivan Ivanov

Коментари под интернет публикацията разкриват мнението на варненските граждани по този въпрос:

„Това са частни лекари. Там не важат никакви здравни карти. Трябваше да им кажете да отидат в спешен кабинет в болница във Варна. Нищо не може да се направи в случая.“

„След като имат европейска здравна карта, да си преведат фактурата и да я дадат на здравната си каса. Няма нищо незаконно, получили са фактура за платените пари.“

„Безумие….как не ги е било срам да им вземат толкова пари ?!“

„Пратете проверка на доктора ! Защита на потребителя“

Публикувано от Александра Камбурова