in

Мощна буря се запъти от Румъния към България

Колаж: "Нова Варна"

Силна суперклетка приближава части от Североизточна България. Очакват се едра градушка и мощни пориви на вятъра.

„Виждаме характерната кукичка, която дори може да е показател за торнадогенезис!!! Бурята приближава района на Силистра!!!“, пишат синоптиците от Метео Балканс.

Националната метеорологична служба издаде оранжев и жълт код с предупреждение, че до вторник вечерта в югоизточната третина на страната ще има валежи и бури, съобщава румънското издание Romania Journal.

В посочения интервал в по-голямата част от Мунтения, южната и централната част на Молдова и в Добруджа ще има периоди на атмосферна нестабилност.

Това ще се прояви с проливни дъждове, гръмотевични бури, пориви на вятъра, буря с пориви от 50-60 км/ч и градушка в малки участъци. Количествата на дъждовете ще бъдат 15-25 л/кв. м., а на изолирани места – над 30-40 л/кв. м.

В окръзите Яломица, Кълъраш, Кюстенджа и Тулча ще има силни пориви на вятъра, бури със скорост на поривите -80 км/ч, чести гръмотевични бури, градушки и проливни дъждове.

Там количества на дъждовете ще бъдат 25-40 л/кв. м, а на изолирани места над -60 л/кв. м.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/