in

Кожарева: Поех този ангажимент. Ще се справя (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Служебният премиер Горица Грънчарова-Кожарева даде коментар пред медиите, след като получи от президента папката с мандата.

„Току-що президентът Румен Радев ми връчи мандата за съставяне на служебно правителство. Приех този ангажимент, имайки предвид ситуацията, в която се намира страната ни и всеки един от нас трябва да поеме своята отговорност. Казах на президента Румен Радев, че ще сформирам кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставянето на редовно правителство. Но всички ние знаем, че най-важната задача на едно служебно правителство е организирането и провеждането на честни и демократични избори“, заяви Кожарева пред журналистите.

„Както чухте, президентът даде срок до 19 август да представя проект на кабинет, което означава, че още от утре, както се казва, започвам разговори със сегашните министри, както и с други експерти. Така че, ще се справя. Знам, че имате много въпроси, но ви моля да проявите търпение. Ще имаме занапред много време, в което ще отговоря на всички въпроси“, заяви Кожарева в заключение и отказа да отговаря на повече въпроси за момента.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.