in

Главчев с първи думи след отказа му да бъде служебен премиер (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Служебният премиер Димитър Главчев даде своя първи коментар за отказа да поеме поста за втори път.

„Политическата обстановка се усложнява с всеки изминал ден. Прецених, че е най-добре да си запазя доброто име, което смятам, че имам. Появиха се и спекулации за мои зависимости, за които аз не знам, че имам. И с оглед на това, което ви казвам, аз реших, че е по-добре да постъпя по този начин. Освен това в такива масови мероприятия не участвам, ако мога така да ги нарека. Първият път казах, че ако няма кой друг, ще поема този пост.  Тук се появиха кандидати. Нека да им се даде шанс и на тях. А всички са свидетели, според мен, че нашето правителство си свърши работата. Нямаше никакви забележки по провеждането на изборите. Запазихме европейския път на България. И решихме и доста други проблеми. Всички са свидетели. Нека оценката да я дават избирателите – българските граждани, за това, което сме свършили“, коментира Главчев.

„Аз се отказах от политиката още преди две години, въпреки всички спекулации, които имаше тогава. Моята сила е в Сметната палата“, посочи той.

Според него е необяснимо да се иска оставката на председателя на НС.

„Аз съм работил малко време с г-жа Грънчарова, няма и година, и то съвсем в друга област, така че няма как да давам оценка за нея. Оценката за нейната работа като служебен министър-председател ще я дадат българските граждани“, заяви служебният премиер.

Главчев поздрави всички български олимпийци и пожела успех на онези, на които им предстоят още състезания.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.