in

Спипаха двама в Перник с две каруци, пълни с павета

Колаж: "Нова Варна"

Кражба на павета е установена от служители на Първо РУ – Перник, съобщават от пресцентъра на пернишката полиция. Откраднатите павета са били натоварени в каруци.

В края на седмицата, в района на ЖП гара – Перник били проверени две каруци с животинска тяга, натоварени с павета. Двамата водачи на 33 и 52 години не дали смислени обяснения за превозваното от тях. След предприети оперативно-издирвателни действия било установено, че паветата са противозаконно отнети от района на товарно – разтоварна рампа в гр. Перник. Двамата мъже били задържани за до 24 ч. с полицейска заповед. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

От пернишката полиция съобщават и за две бързи производство за управление на автомобили след употреба на наркотични вещества, които са започнати от служители на Първо и Второ РУ:

Вчера около 01, 40 ч., на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град бил проверен лек автомобил „Фолксваген“ с водач 28-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство бил отчетен положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ, а автомобилът му е иззет. Бил е задържан за до 24 ч. по Закона за МВР и работата продължава.

Столичанин е управлявал лек автомобил „КИА“ след употреба на кокаин. 28-годишният мъж бил проверен на 11 август около 02, 20 ч. на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“. Дал е кръвна проба за химичен анализ и автомобилът му е иззет. Автопатрул на Второ РУ установил, че столичанинът е с отнето свидетелство за управление и в момента шофира в едногодишния срок на принудителната административна мярка. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед и действията по разследването продължават.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.