in

Земетресение в България тази сутрин

Колаж: "Нова Варна"

Слабо земетресение беше регистрирано на територията на България тази сутрин. Събитието е от 9:53 ч. българско време.

По данни от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, земетресението е било с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер.

Трусът е бил в района на Пловдив.

Епицентърът е на около 7 км от Батак, на 44 км от Пловдив и на 12 км от Пещера. Дълбочината му е била 10 км. Събитието е регистрирано в 9:53 ч.

Според данните от Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) трусът е бил с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер.

Припомняме, че на 12 август земетресение имаше в района полуостров Халкидики, Гърция, като трусът беше усетен и на някои места в България.

Земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер беше регистрирано в района полуостров Халкидики, Гърция. По данни на Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География – БАН, събитието от 12 август 2024 г., от 16:39 часа българско време е с епицентър на 150 км от град Петрич и на 280 км от град София. Имаше данни събитието да е слабо усетено в район на град Гоце Делчев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/