in

Калин Стоянов: Депутат се е намесил безпрецедентно и арогантно в работата на ГДБОП

Снимка: МВР

Вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че е имало безпрецедентна и арогантна политическа намеса на конкретен народен представител в дейността на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП)

„Ще ви запозная с един от многото казуси в МВР, този път с безпрецедентна и арогантна политическа намеса на конкретен народен представител в дейността на основната оперативно-издирвателна структура в министерството , а именно в ГДБОП. Докато аз съм министър на вътрешните работи, няма да позволя никаква политическа намеса в работата на моите колеги, както и да се оказва натиск под каквато и да е била форма. От първия ми ден на този пост до последната минута ще отстоявам достойнството на министерството“, заяви Калин Стоянов.

„На 14 август, около 18 ч., народният представител от „Продължаваме Промяната-Демократична България” Божидар Божанов си е позволил да се обади на директора на дирекция „Киберпрестъпност” в ГДБОП и да се поинтересува от материали, по които се работи в службата. Искал е да знае от кого са подадени, какво съдържат, какво е свършено по тях и е държал сметка защо колегите са си свършили работата“, уточни Стоянов.

„Ето така работят тези хора, звънят, търсят информация и притискат служителите. На мои гръб се упражняват в продължение на година. Аз няма да допусна да има политическа намеса в дейността на МВР по какъвто и да е начин и повод от което и да е политическо лице. Аз не си позволявам да звъня на политиците и да им казвам как да си правят политиката“, уточни министърът на вътрешните работи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/