in

Да очакваме ли захлаждане през следващите дни?

Снимка: Google Maps

На фона на горещата вълна, която обхвана страната през последните дни, да очакваме ли някакво понижение на температурите през идните почивни дни. По темата говори синоптикът Анастасия Стойчева. Според нея ще има леко захлаждане.

„Със североизточния вятър това вече се усети, всеки ден е с градус-два по-надолу. В западната част на страната, над планинските райони и в Дунавската равнина се развива купесто-дъждовна облачност, вече има локални валежи. В следобедните часове и в следващите дни също ще има такива явления. Най-прохладен се очертава вторник – тогава ще имаме под 30 градуса температури в Западна България. Ще се формира и циклонален вихър. Ще има бури и градушки, както и повишена вероятност за интензивни валежи. От сряда нататък отново ще се установи приятно лятно време – няма да е чак толкова горещо, но температурите ще са над 30 градуса“, обясни тя в ефира на Нова телевизия.

Днес е в сила предупреждение от първа степен – жълт код, за високи температури в 15 области в страната, както и от втора степен – оранжев код, в четири общини от област Благоевград.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/