in

Пак „златно лечение“: Турист плати 1200 лв. за преглед и промивка на ухо по Черноморието. Само тампоните били 240 лв.

Колаж: "Нова Варна"

Пореден случай на „златно“ лечение по българското Черноморие. Френски турист е заплатил 1 200 лв. за преглед и промивка на ухото.

За случилото се към нас сигнализира наша читателка. Жената, пожелала анонимност, разказва, че медицинският преглед е извършен в Албена вчера (15 август).

„При нас не идват особено богати туристи и това за тях е доста сериозна сума. Човекът е получил болка в ухото и вчера е отишъл в медицинския център. Тази сутрин ми каза „Ние платихме и бяхме изумени“. Казах му, че ще отидем заедно на място, за да видим какво става. Днес специално отидохме да попитаме каква манипулация толкова са му правили. Защото ако има рязане, шиене, разбирам, може и да е необходима такава сума, но при положение, че само са промили ухо, изписали са капки и слагат тампони с някакъв антибиотичен разтвор… Като отидохме да търсим конкретното медицинско лице днес, го нямаше. Той е бил на работа вчера, а другият на смяна днес ни каза „Аз не го знам“. Какви са тези цени? Ами ако българско семейство отиде на тези цени – това е една цяла заплата само за едно възпалено ухо. Тези цени са ги сложили и на Златни пясъци и навсякъде, но не е нормално. Това трябва да се коментира публично“, казва жената пред екипа на медия „Нова Варна“.

Тя е втрещена и от цените на консумативите. От сметката се вижда, че цената на един тампон за ухо е 40 лв.. Използвани са общо шест тампона и крайната цена само за тампоните е 240 лв.

„Какъв ще е този памук?“, недоумява жената.

От предоставения ни документ се вижда, че заплатените 1200 лева са за следните услуги: Медицински преглед, Отоскопия, Промивка на ухо, Тампони за уши, Контролна медицинска консултация и преглед, Консумативи.

„Днес отидохме, за да му изпишат и антибиотик, защото само с капки е несериозно според нас. Обикновено при такова възпаление се дава и орално лечение. Поне ние знаем така. И щом отидохме лекарят на смяна каза, че трябва да се види какво има в аптеката, за да му го изпише. В аптеките няма и наличност… Направо пародия на обслужване. Значи аптеката ако не е заредена, той ще предпише не това, което трябва, а това което има“, възмущава се жената.

Припомняме, че наскоро подобен случай имаше и на Златни пясъци. Лекар прегледа дете за „скромните“ 1494 лева във варненския курорт. Срещу сумата 9-годишното дете е било прегледано два пъти и са му предписани лекарства.

Лекарят, прегледал дете срещу 1494 лв. в Златни пясъци: За мен е важно здравето на пациентите

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.