in

Времето в събота: Жълт код за жеги в половин България

Снимка: Pixabay

НИМХ обяви жълт код за опасни жеги за 14 области в страната за утре (17 август, събота).

Става въпрос за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали. В тях се очакват максимални температури до 35°-37°, според прогнозата на НИМХ.

За първи път от няколко дни няма оранжев код за нито един район за температури около и над 39°.

В събота преди обед се очаква времето да бъде предимно слънчево. Следобед над Западна и Централна България на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни дъждове и гръмотевици.

Вятърът ще бъде слаб, а в източните части на страната и умерен от изток-югоизток.

По Черноморието ще е слънчево. Максималните температури там ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода ще бъде 26°-28°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед на места, главно в планинските райони в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Снимка: НИМХ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/