in

Шофьор блъсна и уби благороден елен на пътя София-Варна (СНИМКИ)

Снимка: Pixabay

От Държавно Горско Стопанство Ловеч съобщават за случил се инцидент с фатален край. Блъснат и убит е благороден елен. Инцидентът се е случил на пътя София-Варна.

На 16 август 2024 г, сутринта е блъснат зрял мъжки Благороден елен на главен път София-Варна, край с. Малиново, община Ловеч.

За съжаление животното е издъхнало на място. Получен е сигнал по обяд на тел. 112. След подаване на сигнала, директора и служители на ДГС Ловечна отиват на място. Тялото е огледано за следи от бракониерски лов, като не са открити рани от куршуми.

След това животното е предадено ловци от Ловно-рибарско сдружение „Ловеч“, които стопанисват дивеча в района. Това е четвърти пореден случай в последния месец на ПТП с фатален край за животните. Според запознати високата скорост е причина дивечът да не оцелее след катастрофа.

Директорът на Горското стопанство в Ловеч, инж. Младен Миков, призовава водачите на автомобили да шофират с повишено внимание и съобразена скорост в гористи местности.

Загубата на благороден елен с идеални трофейни заложби е голяма за природата!

Гордеем се, че територията на нашето стопанство е обитавана от такива животни, пишат от ДГС Ловеч.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.