in

Петя Дикова на 40. Честит рожден ден

Снимка: Facebook

Днес рожден де н празнува Петя Дикова. Та е родена на 17 август 1984 г. в София. Учи в Американския колеж в София, след което завършва висшето си образование в Лондон. Учи журналистика, театър и превод. Нейна майка е актрисата Аня Пенчева, а баща – журналистът Сашо Диков.

От 14-годишна е на телевизионния екран като водеща и репортерка. Дикова е една от ко-водещите на „Мело ТВ Мания“ по Канал 1. През 2009 – 2010 г. е водеща на предаването „Арт Трафик“ по PRO.BG.През 2009 г. участва заедно с майка си в риалити формата Vip Brother, където завършва на шесто място.

От 2 март 2013 г. до излизането си по майчинство на 2 март 2019 г. е водеща на предаването „Cool…T“ по Би Ти Ви. През септември 2021 г. се завръща на екран след двете си майчинства като водеща на „Тази неделя“, отново по Би Ти Ви.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/