in

Днес се очаква Горица Кожарева да представи състава на новия МС

Кадър: БНТ

Преди 10 дни президентът Румен Радев даде срок на определената за премиер Горица Кожарева да представи до днес (19.08.2024г.) състава на новия Министерски съвет. Радев ще приеме Грънчарова–Кожарева в 11:00 часа, обявиха от президентството.

Обратното броене за реденето на новия служебен кабинет приключи и определената за премиер Горица Кожарева трябва да представи пред президента състава на новия Министерски съвет, предаде NOVA. Преди 10 дни Румен Радев ѝ даде срок да бъде готова до 19 август, за да може предсрочните парламентарни избори да се проведат на 20 октомври.

Радев ще приеме Грънчарова–Кожарева в 11:00 часа, обявиха от президентството.

Това, което е категорично ясно досега, е, че трима от сегашните служебни министри остават и в следващия кабинет. Това са вицепремиерът и служебен министър на финансите Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов както и икономическият – Петко Николов.

В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 9 август президентът определи заместник-председателя на Сметната палата за служебен премиер и ѝ възложи да предложи състав на служебен кабинет.

Публикувано от Александра Камбурова