in

Горица Кожарева: Не се отказвам от кабинета, който излъчих

Кадър: NOVA

„Аз съм експерт одитор. По този начин съм постъпила и сега. Моето решение е информирано, експертно решение“. Това заяви Горица Грънчарова относно избора си за вътрешен министър, който президентът не одобри. 

„Не се отказвам от кабинета, който излъчих. Очаквам президентът да не наруши Конституцията, да издаде указ за правителство и насрочване на избори“, коментира пред президентството Кожарева, предаде БНТ.

„Как стигнах до този избор на Калин Стоянов – от миналата събота се срещнах с всички министри, срещнах се с Калин Стоянов с профсъюзите в МВР, срещнах се с всички директори на областни дирекции. Срещнах се с директорите на миграция и пожарна безопасност. Аз от 20 години съм в Сметната палата. Аз съм експерт одитор. По този начин съм постъпила и сега. Моето решение е информирано, експертно решение“.

Оказван ли ви е натиск?

„Ще се срещна с главния прокурор и ще изложа всички факти за натиск. Казвам само, че през периода тези девет дни имаше определен натиск кой да бъде и кой да не бъде. Намеса – по телефона, срещи. Аз съм провеждала разговорите си в сградата на НС. От тук ще отида при главния прокурор и ще дам всички факти“.

Политически ли е натискът?
„Да“.

Калин Стоянов да не е или да е?
„Да не е“.

Публикувано от Александра Камбурова