in

Заради паднала мълния: Отново пламна пожар в планина Славянка

Кадър: Facebook/Vox64.com

От Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) съобщиха, че нов пожар е възникнал късно снощи в планина Славянка под Царев връх. Смята се, че причината за избухването на пламъците е паднала мълния.

Пожарът е в Държавен поземлен фонд. Той е на площ 180-200 декара, предаде bTV. Горят сухи треви.

В локализирането му са се включили служител на Държавно горско стопанство – Катунци и противопожарната служба, информират оттам.

Припомняме, че пожарът в Славянка беше локализиран в българската територия на планината. Разпространението на пламъците бе спряно, но по последни данни в Гърция все още имаше активни огнища.

NOVA информира, че по време на разчистване на терена изгоряло дърво е ударило служител на пожарната. Той е откаран в болница за преглед.

„Мога да кажа, че се справихме, всички служители, които сме тук. Пожарът вече не се разпространява, което е доста добра новина, но се изискват много допълнителни гасителни действия, тъй като торфеният слой е 30-40 см и гори в дълбочина и трябва да бъде разкопано, обезопасено, за да не се разпространява още“, заяви комисар Валентин Василев, директор на областната служба на пожарната в Благоевград.

Горският пожар в планина Славянка е овладян на българска територия

Публикувано от Александра Камбурова