in

Задържаха варненец за незаконно притежание на боеприпаси

Снимка: ОДМВР-Стара Загора

От полицията съобщиха за медия „Нова Варна“, че малко след 10 часа вчера служители на РУ- Нови пазар извършили проверка на 41-годишен мъж от Варна, за когото получили информация, че държи незаконно боеприпаси.

Проверката била извършен на язовир край село Мараш. Намерени са гладкоцевна пушка „ИЖ“ с две цеви и 4 боеприпаси 12 калибър, за които мъжът не представил разрешително.

За извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Припомняме, че специализиран екип от Военноморска база – Бургас разузна, транспортира и унищожи на 20 август силно корозирал 100 мм снаряд. Боеприпасът е открит при изкопни работи в района на нефтена база в местността Отманли, община Бургас.

Снарядът е бил без отличителни надписи и без взривател. Той е бил транспортиран до Военноморска база – Бургас, където е унищожен при стриктно спазване на мерките на безопасност, съгласно нормативните документи.

Специализираното формирование за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от Военноморска база – Бургас бе задействано след искане на Областния управител и в изпълнение на положителна резолюция на началника на отбраната и командира на Военноморските сили.

Невзривен боеприпас, открит в Бургаско, беше унищожен

Публикувано от Александра Камбурова