in

Главчев: Нямаше много желаещи в МВР за вътрешен министър (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Припомняме, че днес президентът Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен премиер Димитър Главчев. Той предложи състав на Министерски съвет.

Главчев изчете на Радев предложения състав за служебен кабинет: Президентът каза тежката си дума

Промените в състава на служебния кабинет са направени в диалог с президента. Това коментира служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след срещата с президента.

По-рано той номинира Атанас Илков за служебен министър на вътрешните работи „Тръгнахме от там, че трябва да е от системата на МВР. Нямаше много желаещи в МВР, които да искат да са на такава висока позиция“, посочи Главчев.

„Не мога да съвместявам повече постове“, заяви той в отговор на въпрос защо няма да бъде и служебен външен министър.

„Човекът на този пост трябва да отделя повече време. Иван Кондов спечели моето доверие, докато беше зам.-министър и това е причината да го предложа“, коментира Главчев.

Относно смяната на транспортния министър Георги Гвоздейков, Димитър Главчев коментира: „Има доста сериозен проблем в БДЖ. Нямам други аргументи. Имаме прекрасни отношения и комуникация. Всички си свършиха добре работата. Единственото, което е неприемливо е политизирането на тези длъжности“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/