in

До 27° по Черноморието днес: Пълна прогноза от НИМХ

Снимка: Pixabay

Днес над българското Черноморие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на много места се очакват валежи. Обявен е жълт код за област Варна.

Днес развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Остават условията и за градушки. През нощта северният вятър в Източна България ще отслабне, но утре отново ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 23° в североизточните до 31° в крайните югозападни райони, в София 25°-26°.

Над планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 20°-21°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/