in

Поддръжници на Доган прииждат с автобуси пред сараите в „Бояна“

Колаж: "Нова Варна"

Напрежение около ДПС. Привърженици на Ахмед Доган прекараха нощта пред дома му в столичния квартал „Бояна”, въпреки че самият той не беше в сградата през това време. До това се стигна, след като вчера бившият съдружник на Ахмед Доган – Данаил Папазов, поиска той да напусне имотите в „Бояна” и край Росенец.

Цяла нощ поддръжници на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган прекараха в колите си пред т.нар. сараи в квартал „Бояна“. Още по-тъмно пристигнаха и няколко автобуса от Кърджали и други населени места, предава БГНЕС.

Да изразят подкрепата си и „да защитят“ Доган има хора от Пловдив, Хасково, Разград, Шумен, Добрич. Дойдоха и депутатите, изключени от ПГ на ДПС. Самият Доган се намира в резиденцията в „Росенец“, охраняван от полиция.

Вчера бившият транспортен министър Данаил Папазов влезе в собственост на имотите в „Росенец“ и „Бояна“ и изгони от тях почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

В изявление до медиите Папазов заяви, че е собственик на двата имота чрез свои дружества. В него той казва, че Доган няма никакво участие в тези дружества и незабавно трябва да ги напусне.

До тази ситуация се стигна след като по-рано от ДПС разпространиха видео, в което Доган заявява, че няма връщане назад. „Беше крайно време това да се случи“, каза той, пояснявайки пред поддръжниците си член Шести от устава на ДПС.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/