in

Варна се прости с една футболна легенда: Поклон

Снимка: Pixabay

Вчера (29 август) е починал бившият футболист на Черно море Борис Исайлов. Той е бил също и администратор на Спартак и Белослав. Исайлов почина на 70-годишна възраст.

Трагичната новина потресе футболната общественост във Варна, както и легендата на „моряците“ и рекордьор по изиграни мачове в историята на клуба Тодор Марев, който се върна към спомени с Исайлов.

„С Борко бяхме заедно в юношите на Черно море и юношеския национален отбор, а после и в казармата. Беше талантлив играч, но по-важно е, че беше добър и почтен човек. Изказвам моите съболезнования на неговото семейство“, заяви Марев, предаде „Петел“.

Поклонението пред Борис Исайлов ще се състои на 1 септември (неделя) от 14 часа в православната църква „Свети Николай Чудотворец“ във Варна.

Родом от Варна, Исайлов израства в школата на „Черно море“. През лятото на 1972 г. е привлечен от наставника Спас Киров в представителния тим с още няколко свои връстници. Не успява обаче да се наложи в основния състав. Изиграва единствения си мач в първенството на 10 декември 1972 г., когато се появява на терена в последните 22 минути при домакинска победа с 3:0 срещу „Черноморец“ (Бургас).

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/