in

Челен сблъсък отне живота на жена на пътя Бургас – Варна: Замесени са и наркотици

Колаж: "Нова Варна"

Тежка катастрофа се е случила на пътя Бургас – Варна на 1 септември (неделя). Пробата на единия от водачите на автомобилите е излязла положителна за амфетамин. А у спътничката му униформените са открили четири пликчета със суха зелена тревна маса (канабис) с тегло около 5 грама, по информация от пресцентъра на ОДМВР-Бургас

На 1 септември около 13:45 ч. на пътя Бургас – Варна, около км. 196, в условията на ляв завой, л.а. „Мерцедес“ с варненска регистрация, управляван от 39-годишен немски гражданин, продължително пребиваващ в България в с. Житница, поради движение с несъобразена скорост в посока Бургас, навлиза в лентата за насрещно движение, като блъска челно движещия се там л.а. „Форд Фокус“ с пловдивска регистрация, управляван от 32-годишна жена от Карлово.

От ПТП на място загинала пътуващата на задната седалка в л.а. „Форд Фокус“ 67-годишна жена от Карлово (майка на водачката), а баща ѝ – 66-годишен мъж от Карлово, возещ се на предната дясна седалка, с контузия на гръдния кош, е настанен за лечение в отделение „Хирургия“ на УМБАЛ – Бургас.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като втората проба била положителна за водача на „Мерцедеса“ за употреба на амфетамин (взети са кръвна проба и урина за химичен анализ).

Докато обслужвали местопроизшествието служители от Районно управление – Несебър забелязали, че спътничката на водача на л.а. „Мерцедес“ – 30-годишна немска гражданка е неадекватна и нервна.

При извършения личен обиск са намерени и иззети четири пликчета със суха зелена тревна маса (канабис) с тегло около 5 грама. Жената е задържана със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.