in

Вдигнаха въздушната линейка, за да спасят млада жена в критично състояние

Снимка: Министерство на здравеопазването

Става въпрос за пациентка на 25-годишна възраст. Състоянието ѝ е било критично, след като е самокатастрофирала по-рано. Жената е транспортирана от Враца до София, за да ѝ бъде направена животоспасяваща оперативна интервенция.

Жена, пострадала при катастрофа, е транспортирана с медицински хеликоптер до Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И. Пирогов“, съобщи д-р Галина Лещарска – директор на Център за спешна медицинска помощ, Враца за БТА. По думите ѝ пътнотранспортното произшествие е станало тази сутрин в района на село Остров, Община Оряхово.

В спешния център във Враца двадесет и пет годишната пациентка е докарана в 9:45 ч., каза д-р Лещарска. Тя допълни, че жената е самокатастрофирала и състоянието ѝ е било критично.

„Пострадалата беше в съзнание, с открита фрактура на лява подбедрица и болки в областта на корема и таза. След направени изследвания и скенер се установи фрактура на лявото крило на таза и фрактура на гръбначния стълб“, каза още д-р Галина Лещарска.

След направена консултация с дежурен екип във Регионална координационна централа се е преценила нуждата от въздушна линейка, предаде Лиляна Рашкова, кореспондент на БТА във Враца.

„Транспортирането на пострадалата до София щеше да отнеме повече от два часа, а с хеликоптера тя е била откарана за около 20 минути. Към момента пациентката е в отделeнието по неврохирургия в „Пирогов“ за животоспасяваща оперативна интервенция“, уточни още Лещарска.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/