in

За новата библиотека на Варна: Има жалба срещу избора на изпълнител за строеж

Снимка: Facebook/Благомир Коцев

Стана ясно, че се обжалва изборът на изпълнител за строеж на новата библиотека във Варна. Жалбата е внесена в Комисията за защита на конкуренцията на 29 август, научи медия „Нова Варна“.

Жалбоподателят всъщност е класираният на трето място при проведената обществена поръчка Консорциум „Щрабаг – библиотека Варна“ ДЗЗД.

Първоначално преди него в подреждането на второ място беше „Булстрой груп“ ЕООД, а на първо „Планекс груп“ ДЗЗД.

Победителят обаче се оттегли и така на практика за изпълнител бе избран вторият в класирането „Булстрой груп“ ЕООД.

Новата библиотека на Варна ще се изгражда в пространството между улиците „Братя Миладинови“, „Проф. Марин Дринов“, бул. „Осми приморски полк“ и сградата на Община Варна.

Стойността на новата библиотеката е около 77 млн. лв. и е най-скъпият културен проект в програмата, обхващаща всички общини в страната. За тази година средствата са в размер на 16,4 млн. лв.

За да бъдат предоставени парите обаче е нужно пред министерството да бъде представен контракт с изпълнител, както и протокол за разкриване на строителна площадка.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/