in

Астронавт докладва на НАСА за мистериозен звук в МСК

Кадър: Youtube/DOCUMENTARY TUBE

Мистериозен пулсиращ звук в капсулата на Boeing Starliner стресна астронавтите на борда на Международната космическа станция (МКС). Един от тях е съобщил на НАСА за странната пулсация. След това е започнало незабавно разследване, благодарение на което е установено откъде идва звукът. Всъщност звукът е бил обратна връзка от високоговорител между МКС и капсулата.

Националното управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство (НАСА) обясни причините за мистериозните шумове, идващи от повреден космически кораб Boeing Starliner, закачен на Международната космическа станция (МКС). Американската космическа агенция заяви, че пулсиращият звук, идващ от Starliner, е резултат от аудио конфигурация между космическата станция и космическия кораб.

В платформата X (известна преди като Twitter), търговският екип на НАСА обяви: „Пулсиращият звук от високоговорител в космическия кораб Starliner на Boeing, чут от астронавта на НАСА Бъч Уилмор на борда на Международната космическа станция, е спрял. Обратната връзка от високоговорителя беше резултат от аудио конфигурация между космическата станция и Starliner.

Космическата агенция обяви: „Аудиосистемата на космическата станция е сложна, позволявайки множество космически кораби и модули да бъдат свързани помежду си и е обичайно да се чува шум и обратна връзка.“

НАСА каза, че отзивите на високоговорителите, докладвани от Уилмор, нямат техническо въздействие върху екипажа, Starliner или операциите на станцията.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/