in

Две балистични ракети удариха град Полтава: 41 души загинаха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кадър: X/@victoriaslog

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че руски ракетен удар е убил най-малко 41 души и е ранил други 180 в централен район на Украйна. Две руски балистични ракети са поразили централния украински град Полтава

Във видео, публикувано в Telegram, Володимир Зеленски казва, че две балистични ракети са ударили град Полтава във вторник (3 септември).

Ударът изглежда е един от най-смъртоносните, извършвани от руските сили от началото на войната в Украйна преди повече от 900 дни, съобщава изданието Australian Broadcasting Corporation.

Русия все още не е коментирала твърденията.

„Една от сградите на Института по комуникации беше частично разрушена. Хората се озоваха под развалините. Много бяха спасени“, съобщава президента Володимир Зеленски.

Министерството на отбраната на Украйна посочи, че ракетите са ударили малко след прозвучаването на сигнала за въздушна атака, когато много хора са били на път към бомбоубежищата.

В изявление министерството определи действията като „варварски“.

Спасителни екипи и медици спасиха 25 души, като 11 от тях бяха извадени от развалините, се казва в съобщението.

Полтава се намира на около 110 километра от границата с Русия и на около 350 километра югоизточно от украинската столица Киев.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/