in

Икономическа полиция с удар на Колхозния пазар във Варна

Снимка: Google Street View

Икономическа полиция иззе стока за 20 000 лв. от магазин, намиращ се на Колхозния пазар във Варна

В началото на седмицата, при извършена проверка от служители на Икономическа полиция на търговски обект, находящ се в района на Колхозния пазар, били иззети 146 артикула.

Били са иззети дрехи, чанти, портмонета, шапки и обувки на известни търговски брандове.

До отнемането на стоката се е стигнало, след като от магазина не са представили документи за произход и разрешение от притежателите на изключителното право над марките.

Приблизителната стойност на иззетите вещи е около 20 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че по-рано през изминалия месец от Териториална дирекция Митница Варна бяха съобщили, че на търг с тайно наддаване се пускат 26 групи различни стоки, изоставени или отнети в полза на държавата.

Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Стоките са задържани през последните години и за тях вече са приключили производствата, водени от митническата дирекция.

Сред обявените за публична продажба стоки има платове, дрехи, обувки, чанти, масова бижутерия, часовници, също различни видове авточасти, електромотори и инструменти. Продават се още осветителни тела, градински чадъри, грил тигани и други стоки за бита.

Заявления за участие в търга се подават в деловодството на ТД Митница Варна от 16.08.2024 г. до 20.09.2024 г., а огледът на стоките се извършва след предварителна заявка. Пълна информация за търга е публикувана и на интернет страницата на Агенция „Митници“ в секция „Публични продажби“ – „Публични продажби по ДОПК“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.