in

Няколко души във Варна и областта са задържани

Снимка: ОДМВР-Варна

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщиха за медия „Нова Варна“ за няколко случая на хванати с наркотици или шофиращи под въздействието на такива или на алкохол. Ето и подробностите:

Преди ден, униформени на Първо РУ заловили и задържали в ареста 28-годишен варненец. При направената проверка от служителите на реда, те намерили у него метамфетамин и марихуана, потвърдено с експертна справка. Срещу нарушителя е образувано досъдебно производство.

И друг варненец е задържан от служители на Пето РУ. Вчера, рано сутринта той бил спрян за проверка и 35-годишният водач бил инспектиран от служителите на реда, които установили, че той се е качил зад волана след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Срещу него е образувано бързо производство.

Криминалисти от ОДМВР-Варна са иззели около половин килограм марихуана, от къща в Авренско село, в първия работен ден на седмицата. Задържан е 44-годишният обитател на имота, срещу когото е образувано досъдебно производство и материалите по делото са докладвани на Окръжна прокуратура.

Варненец на 46 години бил задържан в ареста на Четвърто РУ за срок до 24 часа. Пътните полицаи му извършили проба с алкодрегер в кв. „Аспарухово“ и било отчетено наличие на спиртни напитки в кръвта над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.