in

Общината обяви ще обезщети ли пострадалия от паднал клон човек в центъра на Варна

Снимка: А. Тумбев

Припомняме, че вчера се случи нелеп инцидент в центъра на Варна. Клон на дърво падна и рани човек, стоящ на пейка. Мъжът е получил фрактура на прешлените. Според очевидци мъжът е седял на пейка, заедно с жена и дете, които не са пострадали.

Днес от Община Варна обявиха, че ще обезщетят пострадалия от паднал клон човек в градинката зад театъра.

Община Варна ще направи всичко необходимо, за да бъдат компенсирани вредите, болките и страданията, които пострадалият, от паднал клон, гражданин е претърпял, посочиха от Общината.

Оттам твърдят, че още преди две седмици, с оглед наближаването на дъждовно-есенния сезон, е била поставена задача на районните кметове да направят огледи на зелената система по райони и да предадат в най-кратки срокове подробни доклади за опасните и сухи дървета, мерки за предприемане и предложения за опасни дървета, подлежащи на отстраняване. Изрично е изискано приоритетно да се проверят първо пространствата около училища и детски градини, пешеходните зони, парковете и местата с голяма концентрация на хора, както и най-натоварените улици и булеварди.

От район Одесос съобщиха, че при добри метеорологични условия, в понеделник, 9 септември, ще бъде премахнато сухо дърво в същата градинка, за което има заповед за отстраняване. Ще се извърши резитба на други 12 дървета с опасни клони и високи корони, с цел гарантиране на безопасността на гражданите.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/