in

Започва се с натоварения трафик: КАТ с важно предупреждение

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Очаква се натоварен трафик по пътищата в България в първия от трите почивни дни (6 септември). Ще има засилен полицейски контрол, предупреждават от полицията.

Над 300 камери и 700 патрули ще следят за проблеми. От „Пътна полиция“ ще санкционират агресивни водачи по магистралите. Патрулите ще следят за рисково шофиран и превишена скорост. Ще има и засилени проверки за алкохол.

Тази сутрин има осигурена зелена вълна за излизане от големите градове, а в неделя трафикът ще бъде подпомогнат за по-бързо прибиране. Интензивен се очаква да бъде трафикът по пътя за Гърция. От граничния пункт „Кулата“, където се образуват най-големи опашки обещаха за серията почивни дни около 6 септември да работят на пълен капацитет.

„Специализираната полицейска операция се състои в това максимално да наложим превенция върху нарушителите. Тя започва от днес до неделя включително, за да може гражданите спокойно да пътуват през почивните дни. Специално на автомагистрала „Струма“ има един принцип линеен контрол, в който екипите се включват в движението, при което при установяване на агресивни шофьори, същите се изваждат от движението на безопасно място и им се съставят необходимите документи. Те ще бъдат проверявани за алкохол и за наркотици“, обясни старши комисар Даниел Тонев, „Пътна полиция“ – Дупница, предава БНТ.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/