in

Почина братът на Майкъл Джексън

Снимка: Pixabay

Тито Джаксън, който стана известен заедно с братята си в Jackson 5, е починал на 70-годишна възраст.

Новината беше съобщена за първи път от „ET“ със Стив Манинг, дългогодишен приятел на семейството на Джексън и бивш мениджър на семейство Джексън, който заяви за изданието, че Тито е починал в неделя. Племенникът на Тито – Сиги Джаксън потвърди смъртта му пред „People“.

С братя и сестри Джаки, Джърмейн, Марлон и Майкъл Джексън, Тито стана хит на Motown като част от Jackson 5, по-късно The Jacksons. Четирите последователни сингъла на Billboard Hot 100 No. 1 на групата „I Want You Back“, „ABC,“ „The Love You Save“ и „I’ll Be There“ бяха част от основата на това, което стана известно като Jacksonmania.

Джаксън беше въведен в Залата на славата на рокендрола като част от Jackson 5 през 1997 г. и спечели три номинации за Грами през цялата си кариера като част от групата за най-добро R&B изпълнение от дуо или група и най-добро съвременно вокално изпълнение от дуо или група. Групата издава 16 студийни албума, 10 като Jackson 5 и шест като The Jacksons, превръщайки се в име на домакинство като единица и като отделни лица. The Jacksons се превърнаха в национална сензация, основополагаща момчешка група с челни места в класациите и културен успех, особено в домовете на чернокожите в цялата страна.

Джаксън също започна солова кариера, издавайки албумите „Tito Time“ през 2016 г. и „Under Your Spell“ през 2021 г. Той издаде нова музика миналата година, обединявайки сили с бразилската певица Наталия Дамини за тяхната песен „Attitude“ и нейната придружаващ музикален видеоклип.

Роден и израснал в Гари, Индиана, Джаксън е третото от 10 деца на семейството, включително неговите братя и колеги от групата, както и Ранди, Реби, Ла Тоя, Фалула Тика и Джанет Джаксън. Родителите Джо и Катрин Джаксън се преместват в бунгало с две спални с площ от 672 квадратни метра през януари 1950 г. на 2300 Jackson St., което служи като име на албума на The Jacksons от 1989 г. и неговия водещ сингъл, съобщава USA Today.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/