in

Изстрели проехтяха в близост до Тръмп: Вече има задържан за стрелбата

Кадър: vbox7

В изявление се съобщава, че кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него. Инцидентът се е случил във Флорида.

Според версията на Politico, са били произведени няколко изстрела, докато бившият президент е играл голф. Стрелецът е задържан, съобщи Доналд Тръмп-младши. Недалеч от мястото е открит автомат АК-47. По данни на „Ню Йорк Поуст“, Тръмп не е бил заплашен директно. „Ню Йорк Поуст“ първоначално съобщи, че двама души са стреляли един по друг в близост до голф клуба на Тръмп във Флорида, но след това редактира публикацията си. Сега в нея се казва, че е стрелял само агентът на Сикрет сървис, който видял подозрителен човек на голф игрището. Впоследствие въоръженият с АК-47 бил обезвреден.

„Бившият президент е в безопасност“, заяви говорителят на Сикрет сървис Антъни Гулиелми в публикация в X. От ФБР съобщиха, че разследват опит за убийство срещу Тръмп, предава бТВ.

Стрелбата се случва на около 300-400 метра от голф клуба на Тръмп във Флорида.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/