in

Варна посреща първия учебен ден

Снимка: "Нова Варна"

Днес е първият учебен ден за повечето ученици в България. Вълнуващ ден, в който много първокласници стъпват в класните си стаи за първи път, а по-големите ученици се завръщат в тях с трепет, готови за още знания.

В този прекрасен ден, медия „Нова Варна“ посети Основно училище „Захари Стоянов“ – Варна, за да присъства на тържеството, улавяйки ценни моменти от откриването на първия учебен ден там.

Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“

Ученици, учители и родители стартираха новата учебна година с много смях, танци, песни, рецитиране на стихотворения и фолклорни ритми.

Първият училищен звънец днес бие в над 2300 училища. 720 000 деца ще се върнат в класните стаи. От тях – 58 000 за първи път. Общо 3146 първокласници ще прекрачат днес училищния праг във Варна.

Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“

Голямата новина за тази учебна година е, че за първи път са осигурени безплатни общообразователни учебници и за децата от 8. до 12. клас за тази учебна година.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.