in

Главчев обяви кога ще бъде разчетена черната кутия след авиокатастрофата на 13 септември

Кадър: БНТ

Припомняме, че майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин загинаха при трагедията на „Граф Игнатиево“ през изминалия петък

„Днес или утре ще бъде разчетена черната кутия след авиокатастрофата с военен самолет на „Граф Игнатиево“, заяви служебният премиер Димитър Главчев.

Освен пилотска грешка и техническа неизправност се работи и по версията за неправилно зададена команда за изпълнение към пилота от командния пункт.

Тридневен траур във въоръжените ни сили бе обявен след катастрофата с военния самолет „Албатрос“ на авиобаза „Граф Игнатиево“.

Военните скърбят за загиналите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

„Имаше и много медии, които са заснели какво се е случило във въздуха. За армията трябва да се вземат конкретни мерки. В момента изпълняваме критерия на държава членка на НАТО да имаме 2% от БВП за отбранителните ни способности. Виждате, че на много места не достигат пари, бюджетът показва и политиките, които следва правителство. Нашето обаче е служебно, и е трудно да покажем по този начин. Продължаваме политиките на предишни правителства, затова не очаквайте изненади“, каза още Главчев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/