in

Мъж с електрическа тротинетка във Варна се заби в кола

Колаж: "Нова Варна"

30-годишен водач на електрическа тротинетка е с фрактура на таз, след случило се ПТП, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Варна за медия „Нова Варна“.

Инцидентът е станал вчера, около 22:30 часа в района на Колхозния пазар в града, допълват от варненската полиция.

До инцидента се е стигнало, след като мъжът управлявал индивидуалното електрическо превозно средство се е блъснал в лек автомобил, който се е движил пред него.

Припомняме, че по-рано тази година Общинският съвет във Варна прие нови правила за електрическите тротинетки, след като одобри промени в Наредбата за организация на движението на територията на общината. 41 общински съветници дадоха подкрепата си за измененията.

Тогава бе въведено ограничение на скоростта на електрическите превозни средства до 25 км/ч. Беше прието да се забрани движението им в паркове, градини, площади, детски площадки, тротоари, кръстовища с пресичания на пешеходци, с изключение на обозначените за това места.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.