in

Хитреци тихомълком отмъкнаха стока за 9 000 лева от магазин в Шумен: Вихрили се няколко поредни дни

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Шумен съобщават за медия „Нова Варна“, че автори на наглите кражби са мъже на 30 и 26 години от Карнобат.

Криминалисти от РУ-Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева.

Сигнал за нея е приет в полицейското управление в града на 18 септември.

Съобщено било, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни лица, като клиенти в търговски обект на ул. „Ген. Скобелев“, извършили многократно кражба на продукти.

След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града извършили множество оперативни действия, които дали резултат.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти.

Задържани са за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 194 от НК продължава.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.