in

Председателят на ОбС-Варна към кмета: Четете ги малко тия документи

Колаж: "Нова Варна"

Огромен скандал се разрази на пресконференция на кмета на Варна Благомир Коцев днес.

Въпреки че все още проблемите с билетната система не са разрешени, той се пробва да прехвърли вината върху дружеството „Градски транспорт“.

Без да има каквито и да е правомощия, кметът на Варна за пореден път прехвърля вина за несправянето със задачите си.

Този път обаче председателят на Общинския съвет във Варна Христо Димитров му скръцна със зъби и му каза да започна да чете документите.

Драмата се разигра пред журналисти.

Ето какво написа кметът Благомир Коцев в своя фейсбук публикация:

„Независим финансов одит на всички общински дружества, чиито ръководства се назначават от Общинския съвет – това обявихме днес на пресконференция. Тази новина предизвика реакцията на принципала на тези дружества, която виждате във видеото. Именно Общинският съвет, а не кметът, назначава ръководствата им. Но кметът отговаря да пази публичния интерес.

Ред във финансите ще има, той ще важи за всички дружества и ще се пази интересът на хората. Ничий друг интерес! Само така ще има достатъчно пари и справедливост и за шофьорите, и за работниците, и за всички групи в обществото. Ние като кметски екип сме длъжни да прекратяваме течове, там където одитите установят, че има такива.

Обърнете внимание на самопризнанието на председателя на Общинския съвет, че ръководството на едно общинско дружество били „професионалисти, но не в менажирането“. Така де, нали и това самопризнание е аргумент да започне ревизията“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/