in

Шарл Мишел призова Северна Македония да спазва и прилага поетите задължения по пътя към ЕС

Кадър: Youtube/БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

По думите на председателя на Европейския съвет, Република Северна Македония има истинска възможност да напредне по пътя към Европейския съюз.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова днес Република Северна Македония да спазва поетите задължения, да прилага правно обвързващите споразумения и да продължи с решимост реформите по пътя към ЕС.

Той написа това послание в социалната мрежа „Екс“ след вчерашната си закрита среща с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски.

„Поздравих Северна Македония за геостратегическата ориентация и отдадеността към присъединяване към ЕС. Днес Северна Македония има истинска възможност да напредне по пътя към ЕС и да влезе в нашето семейство“, добавя Шарл Мишел.

Мицкоски вчера беше в Брюксел заедно с лидерите на останалите пет държави от Западните Балкани. Гостите бяха поканени на работен обяд от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предава БТА.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/