in

Смерч вилня в Югоизточна България

Кадър: Нова телевизия/ Изображението е илюстративно

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област Бургас. Резово е най-южното населено място по българското Черноморие.

Торнадо, наричано също смерч, е силен атмосферен вихър, който образува въртящ се стълб от въздух, свързващ повърхността на земята с купесто-дъждовен, в редки случаи – с купест облак.

Постепенно валежна зона обгръща нашето Черноморие. Очакват се валежи, съпроводени и от гръмотевици. Утре времето ще се стабилизира.

Според прогнозата на НИМХ утре по Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. След обяд по северното крайбрежие облачността ще намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Днес жълт код за значителни валежи беше в сила за област Бургас. От НИМХ предупредиха и за силно вълнение по родното Черноморие. На юг от Бургас има вълнение на морето 3-4 бала, а на север от Шабла – вълнение на морето 4 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/